Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat ponudio POVEĆANJE PLATA od 9 odsto: Uvažili zahteve radnika!

Radnicima će takođe biti isplaćen bonus efikasnosti, a biće im plaćeni i dodatni troškovi prevoza

Poslovodstvo “Fijata” je uvažilo zahteve radnika iz Kragujevca i ponudilo povećanje plata za devet odsto.

U ponudi koja je dostavljena predstavnicima radnika, a koja će sutra biti prosleđena zaposlenima u kompaniji "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu, navodi se da će plata radnicima biti povećana za devet odsto, što znači da će bruto osnovica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa sadašnjih 38.500 iznositi oko 42.000 dinara.

Povećanje će biti realizovano iz dva puta, tri odsto sada, a još šest odsto početkom naredne godine.

.

Zbog zahteva radnika koji se odnosi na poboljšanje uslova rada u fabriku u Kragujevcu biće poslata posebna komisija koja će utvrditi na kojim pozicijama radnici obavljaju više operacija i to će biti ispravljeno.

Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković rekao je prethodno za RTS da je Skupština Samostalnog sindikata na večerašnjoj sednici dala ovlašćenje predstavnicima radnika da nastave pregovore sa poslovodstvom "Fijata".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.