Federacija BiH: Zaduženje obveznicama i trezorskim zapisima za 50 mil. KM

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Maj.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federacija BiH: Zaduženje obveznicama i trezorskim zapisima za 50 mil. KM

SARAJEVO - Federalno ministarstvo finansija pokušat će se zadužiti u dva navrata na unutrašnjem tržištu emisijom trezorskih zapisa i obveznica u vrijednosti 50 miliona KM.

Za 19.5.2015. zakazana je na Sarajevskoj berzi aukcija šestomjesečnih trezorskih zapisa u planiranom iznosu od 20 miliona KM, a za 12.5.2015. emisija trogodišnjih obveznica u planiranom iznosu od 30 miliona KM.

Budžetom Federacije BiH za 2015. godinu planirana su zaduženja putem trezorskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zapisa i obveznica u bruto iznosu od 430 miliona KM. Od toga se na trezorske zapise odnosi 320 miliona KM, a na obveznice 110 miliona KM.

Na prvoj aukciji u ovoj godini trezorskih zapisa 28. aprila, Federalno ministarstvo finansija zadužilo se za 19 mil. KM od planiranih 40 miliona KM.

Zaduženje nije ostvareno u planiranom iznosu zbog toga što je ukupno pristiglo ponuda u vrijednosti 22,03 miliona KM.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.