Fabrika stakla Paraćin: Država ispuni obaveze

Izvor: Akter, 27.Maj.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika stakla Paraćin: Država ispuni obaveze

Srpska fabrika stakla Paraćin danas je zatražila da nadležena ministarstva ispune svoje obaveze prema tom preduzeću, što je uslov za redovnu proizvodnju i snabdevanje ambalažom prehrambene industrije u Srbiji

Očekuje se rešenje o ispunjenosti privatizacionih obaveza, deblokada računa Staklare penošenjem sredstava iskorišćenih u julu i avgustu 2012. godine za socijalni program, u korist Srbijagasa, kao i da bude obezbeđeno redovno snabdevanja fabrike energentima po tržišnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << uslovima.

Staklaru je za 35 miliona evra, marta 2012. godine, od Srbijagasa kupio konzorcijum bugarskih firmi Rubin i Glas industri, čiji je vlasnik Korporativno-trgovinska banka iz Sofije.

Agencija za privatizacija bi uskoro trebalo da objavi rezultate kontrole realizacije kupoprodajnog ugovora.

Srpska fabrika stakla Paraćin ima 108 godina dugu tradiciju u proizvodnji šupljeg stakla, dok Industrija stakla Pančevo, čiju prodaju imovine je pre nekoliko dana objavila Agancija za privatizaciju, proizvodi ravna stakla.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Staklara državi: Ispunite obaveze

Izvor: B92, 27.Maj.2015

Srpska fabrika stakla Paraćin zatražila je da nadležena ministarstva ispune svoje obaveze prema tom preduzeću...To je, kako navode, uslov za redovnu proizvodnju i snabdevanje ambalažom prehrambene industrije u Srbiji...Očekuje se rešenje o ispunjenosti privatizacionih obaveza, deblokada računa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.