FOTELJAŠ Bivši direktor Železnica se ne odriče limuzina ni za živu glavu

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTELJAŠ Bivši direktor "Železnica" se ne odriče limuzina ni za živu glavu

Bivši generalni direktor „Železnica Srbije“ Miroslav Stojčić odbija da primeni odluku Vlade Srbije o podeli imovine između četiri nova preduzeća, pa on, kao i još dva bivša direktora sede u kabinetima koji im više ne pripadaju.

On na taj način pokušava da zadrži stare privilegije, a posledica svega je haos i bezvlašće. Stojčić, koji je sada direktor „Železnica“ a.d., jedne od četiri kompanije nastale iz „Železnica Srbije“, u martu je kao direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nepodeljenog preduzeća uradio popis imovine na osnovu kojeg je usvojen deobni bilans.

Kada je u podeli funkcija gurnut na sporedni kolosek, osporio je popis i tražio da se uradi novi, čime je sebi produžio uživanje u brojnim privilegijama.

- Tamo se ne zna ko pije, a ko plaća. Ponašaju se kao na pijaci. Tuku se za kabinete, automobile, vozače i sekretarice. Stojčić i dva bivša direktora sede u kabinetima koji im više ne pripadaju, dok po trojica direktora ostalih preduzeća sede u jednoj kancelariji - priča izvor “Blica”.

Prema saznanjima “Blica”, i vozač Miroslava Stojčića uživa posebne privilegije. Naime, njegova plata je znatno veća od plate bilo kog vozača u firmi.

"Koeficijent tog vozača je 4,60, što znači da mu je plata oko 53.000 dinara bez dodataka i minulog rada. Svi ostali imaju koeficijent 2,20 - kaže naš izvor.

On tvrdi da Stojčić ne radi ništa, a zadržao je sve - dva automobila, šefa kabineta, dve sekretarice, kao i bonus na platu od 20 odsto za „uspešno poslovanje firme“.

U Stojčićevom slučaju reč je o dodatku na platu od oko 170.000 dinara.

Njega, kako tvrde, brine i stan koji je od “Železnica” dobio u zakup, a za koji zakupninu nije plaćao godinama.

Za to vreme ostale tri firme ne mogu da počnu da funkcionišu.

Zbog popisa koji se radi po drugi put nijedna kompanija osim „Železnica“ a.d. nema usvojen plan poslovanja.

Predsednik Upravnog odbora “Železnica Srbije” Zoran Anđelković za “Blic” kaže da je popis gotov prošle nedelje i da se čeka da ga potpiše predsednik komisije koji je na bolovanju.

- „Železnice“ a.d. su tražile da se uradi popis zaključno sa 9. avgustom kada je usvojen i deobni bilans - objašnjava Anđelković.

On nije umeo da objasni kako je došlo do toga da se popis radi ponovo nakon što je podela imovine završena.

Miroslav Stojčić juče nije odgovarao na naše pozive.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.