Evro na najnižoj vrednosti još od januara

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro na najnižoj vrednosti još od januara

Zajednička evropska valuta oslabila je danas na berzama na ispod 1,31 dolara prvi put od januara, kao posledica uporne zabrinutosti oko dužničke krize u evrozoni.

Vrednost evra je danas u jednom trenutku pala na samo 1,3057 dolara, što je najniži nivo još od 12. januara, da bi se kasnije stabilizovala na oko 1,3075 dolara, prenela je agencija AFP.

Analitičari smatraju da je slabljenje evra posledica toga što je nemačka kancelarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Angela Merkel odbacila apele za povećanje obima Evropskog fonda za finansijsku stabilnost sa sadašnjih 500 milijardi evra.

Neke zemlje žele da se poveća obim tog fonda, koji treba da bude pušten u funkciju sredinom 2012. godine, budući da 500 milijardi evra ne bi bilo dovoljno za slučaj da bude potrebno da se spasu Italija i Španija.

Povezane vesti: Reizbor Obame zavisi od Evrope Peking obećao pomoć Evropi u vreme krize Danski šef diplomatije: Novi sporazum EU neprihvatljiv za Kopenhagen Uprkos razdoru korak napred ka spasu evra Bajec: Dogovor o čvršćoj fiskalnoj politici jedino moguć

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.