Er Srbiji nagrada za let BG-ZG

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbiji nagrada za let BG-ZG

Nacionalna aviokompanija Er Srbija dobila je nagradu "Linija nedelje" za uspostavljanje rute ka Zagrebu od vebsajta anna.aero.

anna.aero prati rezultate u oblasti planiranja vazduhoplovnih saobraćajnih mreža.

"Linija nedelje" dodeljuje se aviokompanijama koje su uvele nove linije od posebnog ekonomskog i šireg značaja za države obuhvaćene njihovom saobraćajnom mrežom, saopštila je Er Srbija.

Generalni direktor Dane Kondić rekao je da je nagrada od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velikog simboličnog značaja za Er Srbiju jer predstavlja potvrdu važnosti linije Beograd-Zagreb od strane međunarodnih stručnjaka za privredu.

"To nas još više učvršćuje u uverenju da će ova linija zbližiti ljude i privrede dvaju zemalja i bitno doprineti razvoju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti transporta, trgovine i turizma", rekao je Kondić.

Er Srbija je 12. decembra ove godine obavila prvi let na liniji Beograd - Zagreb, na kojoj će se letovi obavljati dva puta nedeljno.

Prvi let, kojim je posle prekida od 23 godine ponovo uspostavljena vazdušna veza između ova dva glavna grada, obeležen je svečanom ceremonijom na međunarodnom aerodromu u Zagrebu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.