Er Srbija: Rashodi na kraju godine

Izvor: B92, 27.Apr.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija: Rashodi na kraju godine

Aviokompanija Er Srbija je u prva tri meseca 2015. imala prihod od 39 miliona evra, za 12 miliona evra više i 44 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Kako se navodi u saopštenju, tokom perioda od januara do marta ove godine ukupan broj prevezenih putnika povećan je za 26 odsto, na 453.000 putnika.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić rekao je da su rezulati u prvom tromesečju ove godine plod rasta podstaknutog razvojem mreže linija i proširenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovora o zajedničkim letovima (kod šer partnerstva).

"Kao i tokom 2014. godine, nastavićemo da se fokusiramo na održavanje finansijske discipline i na kontrolu troškova", istakao je Kondić i dodao da će Er Srbija ove godine i investirati u dalji razvoj radne snage i unapređenje usluga.

Er Srbija nije objavila podatke o rashodima i bilans uspeha za prvi kvartal, a kako su agenciji Beta rekli u toj kompaniji, podaci o profitu i troškovima biće objavljeni u okviru rezultata za čitavu 2015. godinu.

U saopštenju se navodi da je kapacitet za prevoz putnika Er Srbije izražen kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno predjenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) u prva tri meseca ove godine uvećan za 15 procenata i iznosio je 795 miliona.

Kada se radi o prevozu tereta, Er Srbija kargo je ostvario rast od 61 procenta u poredjenju sa prvim kvartalom 2014. sa 875 tona prevezenog tereta u pra tri meseca ove godine.

Er Srbija trenutno zapošljava preko 2.300 ljudi, uključujući i zavisna preduzeća Er Srbija ketering i Er Srbija graund servisiz.

Tokom prvog kvartala 2015. godine, Er Srbija putem kod šer sporazuma sa aviokompanijama Adria ervejz, Aeroflot, Erberlin, Er Frans, Alitalija, Bulgaria er, Etihad ervejz, Etihad ridženel (čije letove obavlja Darvin erlajn), KLM i Tarom proširila mrežu odredišta za još 29.

Er Srbija počela je da radi kao nacionalni avioprevoznik Srbije Srbije 26. oktobra 2013, većinski vlasnik kompanije je država Srbija sa 51 odsto, a Etihad ervejz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima 49 odsto.

Er Srbije leti do više od 40 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog medjunarodnog aerodroma "Nikola Tesla Beograd" i ima flotu od 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.