Energoprojekt ostvario profit od 10 miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2016, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energoprojekt ostvario profit od 10 miliona evra

Generalni direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović izjavio je danas na proslavi 65 godina postojanja kompanije, da je firma u protekloj godini ostvarila više od 310 miliona evra prihoda, a profitirala 10 miliona.

Milovanović je uručio Nagradu za životno delo inženjeru koji radi sa "Energoprojektom" već 55 godina - Miodragu Mesaroviću.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je na proslavi da je ponosan na sve što je "Energoprojekt" ikada uradio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i izgradio i da kada Vlada Srbije ima neki problem ili razgovara sa investitorima ili planira izgradnju uvek kaže: "Imamo 'Energoprojekt'".

"Želim Vam da se borite, da dobro radite, da još više zarađujete, da nam plaćate porez i da naredne godine imate profit viši od 20 miliona evra", rekao je Vučić.

Proslavi 65 godina od osnivanja kompanije prisustvovali su i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i brojni ambasadori i privrednici.

"Energoprojekt" osnovan je 11. jula 1951. godine u Beogradu, realizovao je projekte visokogradnje i niskogradnje u oko 80 zemalja. Firma je poznata po projektovanju i izgradnji termoelektrana i hidroelektrana, tunela i brana, a bavila se i izgradnjom stadiona, hotela, tržnih centara i poslovnih zgrada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.