Ekonomska cene struje u narednim godinama

Izvor: Beta, 27.Nov.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomska cene struje u narednim godinama

BEOGRAD, 27. novembra 2014. (Beta) - Cena struje u Srbiji moraće da dostigne ekonomski nivo postepenim povećanjem u dužem nizu godina, izjavio je u četvrtak ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

"Elektroprivreda Srbije (EPS) zbog netržišne cene struje jede samu sebe", kazao je Antić novinarima na skupu o liberalizaciji tržišta električne energije.

On je istakao da u 2014. nije bilo i neće ni biti poskupljenja struje, a da će ubuduće pri povećanju cene >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << električne energije biti uzimana u obzir ekonomska i socijalna situacija u zemlji.

Kako je objasnio, to što struja nije poskupela ove godine nije bila ekonomska odluka menadžmenta EPS-a, ali je doneta u saradnji sa Vladom Srbije, uzimajući u obzir standard gradjana.

"Vlada Srbije je preuzela niz reformskih mera i ne može se u isto vreme uvoditi fiskalna konsolidacija, koja je veoma teška, i podizati cena električne energije", kazao je Antić.

Kako je istakao, Vlada Srbije će zadržati većinski udeo u EPS-u, a strateški, odnosno manjinski partner, biće izabran u potpuno transparentnoj proceduri.

"Prvo će EPS biti reorganizovan, zatim definisana imovina i procenjena vrednost kompanije, što je preduslov da to javno preduzeće postane akcionarsko društvo, do septemba 2016. godine, nakon čege će biti ponudjen manjinski paket zainteresovanim investitorima", rekao je Antić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Antić: Ekonomska cena struje u narednim godinama

Izvor: Danas, 27.Nov.2014

Beograd - Cena struje u Srbiji moraće da dostigne ekonomski nivo postepenim povećanjem u dužem nizu godina, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić...„Elektroprivreda Srbije zbog netržišne cene struje jede samu sebe“, kazao je Antić na skupu o liberalizaciji tržišta električne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.