Egipćani spaseni od poreza na dobit

Izvor: B92, 24.Maj.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipćani spaseni od poreza na dobit

Egipatska vlada ukinula je porez na dobit koja je ostvarena na finansijskom tržištu, što je uzrokovalo skok akcija tokom trgovanja.

"Ova mera će biti na snazi dve godine, a cilj je da se očuva konkurentnost egipatskog finansijskog tržišta", izjavio je portparol vlade u Kairu, Hosam el-Kaveiš, a prenosi agencija AP.

Odmah po objavljivanju ove vesti, glavni indeks egipatske berze EGX 30 skočio je 3,3 odsto na 8562,07 poena, da bi do podne, deonice porasle za pet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto, što je najveći skok od juna 2013. godine, prema saopštenju zvanične egipatske novinske agencije.

Odluka o ukidanju poreza na dobit od berzanskih ulaganja dolazi godinu dana pošto je egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi usvojio zakon kojim se uvodi 10-procentni porez na kapitalnu dobit.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Egipatska vlada ukinula porez na dobit

Izvor: Capital.ba, 25.Maj.2015, 07:25

KAIRO, Egipatska vlada ukinula je porez na dobit koja je ostvarena na finansijskom tržištu, što je uzrokovalo skok akcija tokom trgovanja. „Ova mjera će biti na snazi dvije godine, a cilj je da se očuva konkurentnost egipatskog finansijskog tržišta“, izjavio je portparol vlade u Kairu, Hosam...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.