EPS: Novi računi za struju za mesec-dva

Izvor: Večernje novosti, 09.Feb.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Novi računi za struju za mesec-dva

Elektroprivreda Srbije će za mesec-dva početi da šalje potrošačima račune za struju sa novim izgledom, izjavio je danas v. d. direktora EPS-a Aleksandar Obradović. Sačekaćemo rezultate januarskog očitavanja i za mesec-dva ćemo moći da krenemo sa novim izgledom računa, rekao je Obradović, gostujući u jutarnjem programu RTS-a. On je istakao da je primena novih računa za struju odložena zbog, kako je rekao, straha u javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << oko računa, da ne bi došlo do nerazumevanja i novih reklamacija. Obradović je ponovio da EPS nije nikada planirao da naplati nijedan kilovatsat struje koju nije isporučio potrošačima i naglasio da je tačnost EPS-ovih računa za struju svih prethodnih godina 99,6 odsto, zbog čega smatra da nije "bilo fer" prema EPS-u medijsko izveštavanje i naglašavanje pitanja oko računa za struju. Nivo greške koje se tiču iznosa računa za struju u prethodnom periodu je bio oko 0,4 odsto i greške nekad idu na štetu EPS-a, a nekad na štetu domaćinstava, kazao je on i naglasio da u toj kompaniji nikada nije postojala organizovana namera da se oštete potrošači. On očekuje da će broj opravdanih reklamacija ubuduće biti znatno smanjen, jer postoje duple kontrole, a povećan je i broj šaltera za reklamacije. Za očitavanje brojila je angažovano oko 7.000 ljudi koji treba da očitaju oko 3,5 miliona brojila, naveo je on i podsetio da EPS još nema sistem daljinskog očitavanja i da je neophodno u okviru reorganizacija kompanije omogućiti da način očitavanja brojila u celoj zemlji bude isti, kako bi i greške bile još manje. Obradović je rekao da je ponosan na odličan finansijski uspeh EPS-a u 2013. godini, od oko 20 milijardi dinara, tokom koje su oboreni i svi rekordi u proizvodnji i kompanija je i u dva talasa liberalizacije tržišta struje i dalje zadržala dominantnu poziciju na tržištru u Srbiji. "Da postoiji bilo kakvo nepoverenje prema EPS-u mi bismo izgubili na liberalizovanom tržištu, zato smatram da sve ovo medijsko praćanje kada je reč o računima nije fer prema EPS-u, jer su odlični uspesi u senci, ali nastavljamo dalje jer je EPS uvek bio uz građane i privredu," poručio je Obradović. On je najavio da očekuje da će dogovor između poslovodstva i sindikata EPS-a oko preostalih neispunjenih zahteva sindikata biti postignut početkom sledeće nedelje. "Odmah na početku pregovora je jasno rečeno da EPS ne može biti izuzet iz bilo kog zakona, pa ni zakona o solidarnom oporezivanju, ali nalazimo rešenje tamo gde može da se poveća zaštita i sigurnost zaposlenih na radu i radimo na tome da dođe do pravičnije primene solidarnog poreza, da na kompanije koje rade u proizvodnji, ne bude prebačen teret, disproporcionalno veći, nego na ostali deo,"kazao je Obradović. On je rekao da zahtev o pozajmici za zaposlene u EPS-u od 50.000 dinara postoji, ali da sindikati ne insistiraju na tome.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Novi računi za struju za mesec-dva

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Feb.2014

BEOGRAD - Sačekaćemo rezultate januarskog očitavanja i za mesec-dva ćemo moći da krenemo sa novim izgledom računa, rekao je Obradović.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.