EP će podržati ukidanje sankcija Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP će podržati ukidanje sankcija Rusiji

Evropski parlament došao je do zaključka da sankcije protiv Rusije nemaju svrhu i najverovatnije će podržati inicijativu nacionalnih partija da ih ukinu, izjavio je viši francuski parlamentarac Tjeri Marijani.

Nacionalni i regionalni parlamenti Francuske i Italije odavno pozivaju nacionalne vlade na ukidanje sankcija Rusiji, navodeći da one nanose štetu lokalnoj privredi, prenosi ruski sajt Sputnjik, podsećajući da je nedavno belgijska Narodna partija izazvala raspravu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o evropskim sankcijama u predlogu za nacionalni parlament.

"Vidimo da mnoge članice evropskih parlamenata počinju da shvataju da antiruske sankcije ne funkcionišu i nisu efikasne“, rekao je Marijani, član odbora za spoljne poslove francuskog parlamenta.

"Znam da će drugi parlamenti u Evropi podržati predlog za ukidanje antiruskih sankcija“, poslanik je rekao novinarima i dodao da je francuski parlament dao primer ostatku Evrope.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Mark Ejro izjavio je prošle nedelje u Vašingtonu da je Pariz voljan da postepeno ukida sankcije koje su Rusiji uvedene 2014, nakon što su oba doma francuskog parlamenta ovo izglasala početkom godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukidanje sankcija Rusiji?

Izvor: Večernje novosti, 28.Jul.2016

Evropski parlament došao je do zaključka da sankcije protiv Rusije nemaju svrhu i najverovatnije će podržati inicijativu nacionalnih partija da ih ukinu, izjavio je viši francuski parlamentarac Tjeri Marijani Evropski parlament došao je do zaključka da sankcije protiv Rusije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.