ECB u elitne službenike uložila milione

Izvor: B92, 11.Sep.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ECB u elitne službenike uložila milione

Evropska centralna banka (ECB) planira da broj službenika uveća za više od jedne petine zbog najavljenog pooštravanja kontrole nad bankarskim sektorom evrozone.

"Plan je da se zaposli još 230 službenika", izjavio je jedan neimenovani izvor upoznat sa situacijom, a prenosi Rojters.

Zapošljavanje dodatnih službenika, od kojih će dve trećine biti angažovani naredne godine a ostatak u 2017, nastupa u trenutku kada pod nadzor ECB-a dolaze još neke banke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Plan o zapošljavanju je dokaz nastojanja ECB-a da se uhvati u koštac sa bankarskim sektorom evrozone koji je izazvao finansijsku krizu ugrožavajući nacionalne finansije i preteći čak i jedinstvenoj evropskoj valuti, evru, navodi Rojters.

ECB je već potrošila 300 miliona evra za formiranje jednog elitnog tima službenika koji će biti zaduženi za nadzor vodećih banaka u evrozoni, a najveći deo tih sredstava je potrošen na plate za oko 1.000 zaposlenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.