EBRD će najvjerovatnije finansirati Transjadranski gasovod

Izvor: Capital.ba, 27.Jul.2016, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD će najvjerovatnije finansirati Transjadranski gasovod

TIRANA, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra mogućnost finansiranja razvoja Transjadranskog gasovoda (TAP) kojim je planiran transport gasa preko balkanskih zemalja do Italije, javlja agencija AP, a prenosi Tanjug. Predsjednik EBRD-a Suma Čakrabarti je tokom  sastanka sa albanskim premijerom Edijem Ramom u utorak u Tirani rekao da je ovaj gasovod od velikog značaja, pošto će pomoći povećanju energetske bezbjednosti regiona, i jer se smatra ekološkim održivim. EBRD je potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da je počeo pregovore o obezbjeđivanju 500 miliona evra direktnih finansija za ovaj projekat, najavljujući takođe privlačenje do milijardu evra sindikovanog zajma komercijalnih banaka. Takozvani TAP, u dužini od 878 kilometara, trebalo bi da ide od grčko-turske granice do južne Italije, uz podvodni krak ispod Jadranskog mora u dužini od 105 km, a prve isporuke gasa Evropi bi trebalo da krenu 2020. godine, navodi američka agencija.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

EBRD kod Rame - obećavaju novac, pokreću TAP

Izvor: B92, 27.Jul.2016

Tirana -- EBRD razmatra mogućnost finansiranja razvoja Transjadranskog gasovoda (TAP) kojim je planiran transport gasa preko balkanskih zemalja do Italije, javlja AP...Predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti je tokom sastanka sa albanskim premijerom Edijem Ramom u Tirani rekao da je ovaj gasovod od velikog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.