E porezi-nova aplikacija 2017-video uputstvo

Izvor: Preduzetnik.rs, 25.Maj.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E porezi-nova aplikacija 2017-video uputstvo

Usled velikih tehničkih problema koje je aplikacija poreske uprave E porezi imala, ova institucija se odlučila da izbaci posle dužeg vremena novu verziju softvera. Svaki privrednik koji je koristio e poreze sretao se sa problemom nekompatibilnosti sa određenim veb čitačima,uglavnom se misli na Google Chrome i Microsoft Edge. Pa je stoga korišćenje programa bilo moguće samo na starijim verzijama Mozzila Firefox veb čitača. Ovaj problem je uglavnom nastao kao posledica korišćenja Jave >> Pročitaj celu vest na sajtu Preduzetnik.rs << koja se zbog nebezbednosti ubrzano odbacuje.
Novine u aplikaciji E porezi Upravo zbog toga poreska uprava se odlučila da napravi novu aplikaciju. Nova verzija je  izašla 25 maja 2017 godine i uradili smo za vas početno testiranje. Ono što nam prvo pada u oči jeste da program e porezi više nije klasična veb aplikacija i da se nemožete logovati direktno sa interneta. Od sada je potrebno preuzeti novi desktop program koji se klasično preuzima i instalira na vaš računar. Po nama je ovo već korak unazad jer komplikuje pristup portalu. Recimo kada niste za svojim uobičajenim računarom a kod sebe imate karticu sa elektronskim potpisom onda je potrebno dosta radni da bi obezbedili pristup aplikaciji. Desktop aplikaciju možete preuzeti klikom na ovaj link. Kako izgleda novi prozor za logovanje na portal možete videti na donjoj slici. Portalu možete pristupiti na sledećem linku

Ubrzanja Ono što je najbitnije je da od sada možete koristiti i druge veb pregledače na primer najkorišćeniji Google Chrome što je veliki napredak. Po logovanju dobijate uobičajeni korisnički interfrejs sa poreskim prijavama.Ono što smo primetili i možemo pohvaliti je ubrzanje aplikacije takođe opcija upit stanja je značajno ubrzana pa izveštaji stižu u roku od par minuta što u poslednje vreme i nije bio slučaj. Sada da li ovo ima veze sa novim programom ili ne nismo sigurni pošto je u jednom periodu od pre godinu dana ovo takođe jako dobro radilo. Poreska uprava obezbeđuje i korisničko upotstvo koje možete preuzeti ovde.
Update: video uputstvo za pokretanje aplikacije
Zaključak I ako možemo reći da ova nadogradnja nije neke ultimativne prirode, u svakom slučaju jeste korak napred jer je konačno omogućeno da koristite portal iz svih pregledača.Ono što nam se nije svidelo jeste vezivanje aplikacije za desktop što je po nama ipak korak u nazad zbog mobilnosti.
 
 

The post E porezi-nova aplikacija 2017-video uputstvo appeared first on http://preduzetnik.rs.

Nastavak na Preduzetnik.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Preduzetnik.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Preduzetnik.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.