Dugi letovi izmiču Boingu

Izvor: B92, 30.Sep.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugi letovi izmiču Boingu

Evropske vlasti danas su dale "zeleno svetlo" za komercijalnu upotrebu novog Erbasovog aviona tipa A350.

"Erbas je dokazao da je ovaj tip aviona u skladu sa regulatornim propisima o bezbednosti i ekološkim zahtevima koje propisuje Evropska agencija za bezbednost avio-saobraćaja (EASA)", navodi se u saopštenju tog regulatornog organa, a prenosi agencija Frans pres.

Dizajniran s ciljem da pomogne Erbasu da se uhvati u koštac sa američkim rivalom Boingom na tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dugih letova, avion A350-900 izrađen je od lakih kompozitnih materijala koji smanjuju potrošnju goriva i troškove.

"Svaki novi tip aviona mora da dobije sertifikat pre nego bude isporučen jednoj avio-kompaniji", navodi se u saopštenju EASA.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

A350 dobio dozvolu za let

Izvor: Capital.ba, 30.Sep.2014

BRISEL, Evropske vlasti su dale „zeleno svjetlo“ za komercijalnu upotrebu novog aviona A350 iz proizvodne linije evropskog proizvođača Airbus. Airbus je dokazao da je ovaj tip aviona u skladu sa regulatornim propisima o bezbjednosti i ekološkim zahtjevima koje propisuje Evropska agencija za bezbjednost...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.