Država povećava dodatak za prvo i drugo dete

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država povećava dodatak za prvo i drugo dete

Beograd -- Rađanje prvog i drugog deteta ubuduće će biti prioritet populacione politike i sve parove koji odluče da postanu roditelji država će finansirati., pišu Novosti.

Dosadašnja socijalna politika, kojom se podsticalo rađanje trećeg i četvrtog deteta nije dala očekivane rezultate, i zato je novim merama planirano da se iz državne kase više novca izdvaja za rađanje prvog i drugog deteta, pišu Večernje novosti u današnjem štampanom izdanju.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi list, za sada ništa nije konkretizovano, ali će roditeljski dodatak najverovatnije ubuduće biti veći za roditelje sa manje mališana.

Ova naknada sada je za četvrto dete gotovo 10 puta veća nego za prvo, dok sedam puta više dobijaju mame i tate trećeg deteta.

Statistika pokazuje da nam svake godine nestaje po 40.000 stanovnika. Gotovo dve i po decenije borimo se sa s negativnim prirodnim priraštajem i nijena dosadašnja mera nije dala gotovo nikakve rezultate.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.