Dolaze nam Izraelci...a nikako da stignu

Izvor: Istinomer.rs, 07.Jun.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolaze nam Izraelci...a nikako da stignu

"Narednih dana ćemo imati prvu veliku stranu investiciju, pošto će izraelska kompanija 'Big' početi izgradnju trgovinskog centra vrednog 70 miliona evra, u kojem će posao naći 1.000 ljudi." Iako su ugovor o prodaji građevinskog zemljišta gradonačelnik Novog Sada i predstavnik izraelske kompanije BIG CEE potpisali još 2008. godine, "naredni dani" pretvorili su se u godine. Investicija izraelske kompanije u tržni centar najavljivana je i u narednom periodu, ali se dalje od početka nije maklo.
"Izraelska kompanija 'BIG CEE’ gradiće u Novom Sadu tržni centar vredan 70 miliona evra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića. Investicija vredna 70 miliona evra podrazumeva veliki šoping centar površine od 30 hiljada kvadratnih metara, na parceli na Sentandrejskom putu od ukupno 90 hiljada metara kvadratnih."
Tanjug, 2. 4. 2009. godine


Izgradnja nije počela ni u 2009. niti 2010. godini.
Kamen temeljac za izgradnju trgovinskog centra postavljen je tek u junu 2011. godine.
"Početak izgradnje trgovinsko-poslovnog centra izraelske kompanije 'Big', u kojem će biti zaposleno 500 radnika, danas su u Novom Sadu svečano označili predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol i gradonačelnik Igor Pavličić"Posle polaganja kamena temeljca za taj objekat, u čiju će izgradnju i opremanje biti uloženo oko 40 miliona evra, Pajtić je istakao da je ta investicija značajna ne samo zbog velike vrednosti i novog zapošljavanja, nego i zato što je to prvi dolazak u pokrajinu jedne velike izraelske firme, koja će otvoriti puteve i ostalim kompanijama za ulaganja u agraru, građevinskoj industriji i mnogim drugim oblastima."
Tanjug, 6. 6. 2011. godine


S obzirom na to da je od prvobitne najave do početka gradnje prošlo skoro tri godine, da je investicija umanjena za 30 miliona evra i da će u tržnom centru biti zaposleno upola manje ljudi, Istinomer Pavličiću daje ocenu "neispunjeno".

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.