Izvor: Danas, 27.Nov.2015, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene stipendije Fondacije "Evro za znanje"

Fondacija građana "Evro za znanje" juče je podelila petnaest nepovratnih stipendija od 100.000 dinara najboljim srednjoškolcima i studentima Srbije. Ovo je treća godina zaredom da ova fondacije pomaže učenike i akademce, i to je bila prilika da se u prostorijama Jubmes banke okupe donatori istipendisti.

Za učeničke i studentske stipendije ove fondacije konkurisalo je 248 kandidata (73 srednjoškolcai 175 studenata) i svi oni su briljantni učenici i studenti, pa je u takvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << konkurenciji bilo teško odabrati stipendiste.

Stipendije su dobili Aleksa Konstantinovi iz Kikinde, Mihajlo Srbakoski i Vuk Radović iz Beograda, svi učenici Matematičke gimnazije, zatim Jelena Milić iz Šapca, učenica Škole primenjenih umetnosti, Marija Kovač iz Subotice, učenica Hemijsko-tehnološke škole, Marija Strugar, učenica Muzičke škole u Kruševcu, Nemanja Stojanović, učenik ETŠ u Nišu, i Milica Dikanović iz Kosjerića, učenica požeške gimnazije.

Od studenata su nagrađeni Vojislav Gligorovski (Beograd), student ETF i Biološkog fakulteta, Stefana Milutinović (Zaječar), student fizike na BU, Aleksa Korugić (Prijepolje), student medicine, Ljiljana Pavlović (Novi Sad), student tehničkih nauka, Ivan Tupajić (Kosjerić), student poljoprivrede, Nemanja Draganić (Novi Sad), student matematike, i Filip Novaković, student muzičkih umetnosti u Kragujevcu.

Dodeli stipendija je prisustvovao i proslavljeni srpski košarkaški stručnjak Božidar Maljković, koji je juče postao tristoti član Fondacije koja ja zasnovana na malim prilozima građana koji su namenjeni stipendiranju najboljih. Maljković je pozvao i druge građane da se priključe fondaciji i podrže ovu plemenitu ideju.

Upravitelj Fondacije Milan Živković je, čestitajući dobitnicima, istakao da su svi oni svojim uspehom zaslužili stipendije.

Na dodelije bio i Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije i jedan od prvih članova fondacije.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.