Dobro je što stiže luksuzni brend

Izvor: B92, 27.Feb.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobro je što stiže luksuzni brend

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je jako dobra vest najava austrijskog koncerna Svarovski da proizvodnju koncentriše na Austriju i Srbiju.

On je novinarima u PKS, na prezentaciji Biznis portala za mala i srednja preduzeća, kazao da će ta odluka "Svarovskog" privući i druge investitore.

I direktor Projekta USAID za bolje uslove poslovanja, Džo Lauter kazao je da je veoma žnačajno što globalno prepoznatljiv brend luksuznih proizvoda, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je "Svarovski", seli proizvodnju u Srbiji.

On je novinarima u PKS-u kazao da to znači da Srbija postaje konkurentnija i značajna destinacija i u njoj je mnogo lakše poslovati.

"Menja se percepcija Srbije i ona postaje atraktivnija destinacija za strane investitore. Prethodnih godina se u Srbiji značajno promenilo i poslovno okruženje", naglasio je Lauter.

Kompanija "Svarovski", kako su preneli mediji, saopštila da će u Jingšangu, u Kini, zatvoriti 200 radnih mesta, a u Češkoj 75, dok će proizvodnju koncentrisati i unaprediti u Vatensu (Austriji) i Srbiji.

"Svarovski" u Subotici gradi fabriku koja, kako je najavljeno, treba da počne da radi sredinom ove godine i zaposli 600 radnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Biznis portal za lakše poslovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2015

Privredna komora Srbije (PKS) i Projekat USAID za bolje uslove poslovanja, pokrenuli su internet portal za mala i srednja preduzeća (MSP) sa informacijama za dobro poslovanje privrednika...Na prezentaciji portala www.poslovanje.rs, u PKS-u rečeno je da je taj interaktivni portal koji će krajem marta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.