Dobar start turističke sezone

Izvor: RTS, 31.Jan.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar start turističke sezone

Domaća turistička sezona je dobro počela, u svim turističkim mestima gostiju je više nego ranije – negde i za 20 odsto. Kampanja Turističke organizacije Srbije "Zabava je na vrhu" daje rezultate. Planine su tokom raspusta bile pune gostiju, a najavljena februarska sniženja produžiće skijašku sezonu.
Na Zlatiboru je u januaru bilo dovoljno prirodnog snega, a turista za petinu više nego prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine.

"Najave za februar su odlične. Ski-centar "Tornik" radi punim kapacitetom, kao i staza u centru na Obudojevici, tako da očekujemo da će i februar biti znatno bolji nego februar prošle godine", navodi Arsen Đurić, direktor Turističke organizcije Zlatibora.
Dobro su posećeni i Kopaonik i Stara planina, gde ove zime ima znatno više gostiju iz Rusije, Turske, Bugarske i Rumunije.
"Naše planine u narednom periodu najavljuju popuste, neke čak i do 40 odsto, pa verujemo da će to biti mamac za one turiste koji do sada nisu imali sredstava da odu na planinu", kaže Sandra Vlatković iz Turističke organizacije Srbije.
I u banjama je više i domaćih i inostranih gostiju.
Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja, kaže da se u toj oblasti beleži rast turističkog prometa od sedam do deset odsto.
"Tome je svakako doprinela i ponuda koja je bila potpuno nova za ovu zimsku sezonu – klizalište, koncerti i neke aktivnosti turističke organizacije u prvom periodu januara", dodaje Trifunović.
Dobroj posećenosti tokom zime Beograd može da zahvali i priznanju koje je krajem prošle godine dobio od uglednog svetskog časopisa Lounli planet, da je jedan od deset gradova koje svakako treba obići.
"Nakon tog priznanja, usledila su i brojna druga priznanja renomiranih svetskih medija i to svakako pomaže pozicioniranju Beograda", podseća Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.
Srbija nije sezonska turistička zemlja u koju turisti dolaze samo leti ili samo zimi. Nama sezona traje 365 dana u godini. Tokom marta na primer, na planinama će gosti skijati, a u beogradsko pristanište će početi da uplovljavaju prvi kruzeri sa nautičkim turistima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.