Đurović: Završili smo jednu od najtežih deonica

Izvor: B92, 28.Nov.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurović: Završili smo jednu od najtežih deonica

Direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović kaže da je deonica Vladičin Han-Donji Neradovac jedna od najtežih deonica.

Prema njegovim rečima, otvaranje auto-puta je veliki uspeh za sve koji su učestvovali u tom projektu .

On je naročito zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću, kako kaže, na bezuslovnoj podršci i ne samo na toj, već i svim drugim deonicama na Koridoru 10, koje se grade.

Đurović je takođe zahvalio i ministarki Zorani Mihajlović koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, istakao je, imala sluha za prevazilaženje mnogih prepreka i rešavanje problema.

On je kazao da na deonici Koridora 10 ka Makedoniji da će biti izgrađeno 89 mostova, kao i dva velika tunela od kojih jedan najduži u Srbiji-tunel Predejane dugačak 1.808 metara.

Đurović je dodao da je uložen veliki napor u izgradnji ove deonice i da je u nju ugrađeno na hiljade tona građevinskog materijala.

Na deonici Vladičih Han - Donji Neradovac izgrađen je autoput u dužni 26,3 km sa 24 mosta, šest nadvožnjaka, i petljom "Vranje" sa svojim krakovima dužine 1,35 km, naveo je on.

Takođe, izgrađen je novi alternativni nekomercijalni put koji je paralelan autoputu u dužini od 19, 5 km sa 10 mostova.

Deonica autoputa Vladičin Han - Donji Neradovac na Koridoru 10 kod Vranja u dužini od 26,3 kilometara od danas je otvorena za saobraćaj.

Gradnja dela Koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca u blizini Vranja, koja je finansirana kreditom Svetske banke u vrednosti 73, 8 miliona evra, podeljena je na tri manje deonice: Vladičin Han - Prevalac u dužini od 10,1 km, Prevalac - Suvi Dol u dužini od 9,0 km i Suvi Dol - Donji Neradovac 7,2 km.

Svakodnevno, na izgradnji je bilo angažovano oko 400 radnika i 150 mašina i kamiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.