Đokić: Privatizacije „Elektroprivrede“ neće biti

Izvor: Capital.ba, 05.Maj.2015, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić: Privatizacije „Elektroprivrede“ neće biti

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da preduzeća iz sistema „Elektroprivrede Republike Srpske“ neće biti privatizovana, ali da je zanimljiva ponuda premijera Srbije Aleksandra Vučića o saradnji dva elektroenergetska sistema. Đokić je za prvu narednu zajedničku sjednicu vlada Republike Srpske i Srbije najavio kandidovanje određenih projekata, kao i nastavak realizacije započetih iz sektora energetike. „Plan premijera Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ne podrazumijeva prodaju, odnosno kupovinu, nego isključivo poslovnu saradnju dvije elektroprivrede. Samo na tim osnovama, koje podrazumijevaju obostranu korist, možemo se dalje dogovarati“, rekao je Đokić za „Pres Repubika Srpska“. On kaže da resornom ministarstvu još nisu zvanično dostavljeni detaljni rezultati analize prvih količina nafte iz prve bušotine u Posavini, ali da informacije kojima se trenutno raspolaže ukazuju da će izvještaj biti pozitivan, te da je nafta dobrog kvaliteta. „Srpska snažno podržava ovaj projekat i nedavno smo sklopili aneks sporazuma, a ugovorom je produžen rok radova na ovoj bušotini. Sigurni smo da će se ovaj projekat još razvijati i da će biti uspješan“, rekao je Đokić.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Đokić: Neće biti privatizacije »Elektroprivrede«

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2015

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da preduzeća iz sistema "Elektroprivrede Republike Srpske" neće biti privatizovana, ali da je zanimljiva ponuda premijera Srbije Aleksandra Vučića o saradnji dva elektroenergetska sistema...Đokić je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.