Direktor Infostana moralan, ponudio ostavku

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Infostana moralan, ponudio ostavku

Direktor Infostana Veselin Marković odgovorio je na ultimatum gradonačelnika Beograda Siniše Malog tako što je ponudio ostavku.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijeviću je izjavio da je Marković ponudio ostavku iz moralnih razloga i naveo da će o mjegovoj ostavci na narednoj sednici raspravljati gradski parlament.

Nikodijević je rekao da je Marković ponudio ostavku iz moralne odgovornosti, jer se na uplatnicima za Infostan koje su dostavljene građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi i stavka od 200 dinara za osiguranje domaćinstava, koja je neobavezujuća za korisnike usluga tog preduzeća.

"Direktor je kao moralnu odgovornost zbog situacije koja je nastala, u usmenom razgovoru gradonačelniku i meni ponudio ostavku. Pismenim putem će nam se obratiti do kraja dana", rekao je Nikodijević.

Skupština grada će se kao osnivač preduzeća o toj ostavci izjašnjavati na prvoj sledećoj sednici.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je ranije danas izjavio da je odluka Infostana da na uplatnicama doda stavku osiguranja domaćinstva bila katastrofalna i da očekuje da direktor tog preduzeća do kraja dana podnese ostavku.

"Ja sam već rekao da će neko snositi odgovornost i očekujem da on podnese ostavku, jer je učinio nešto bez znanja Skupštine grada, Upravnog odbora preduzeća, a na štetu građana Beograda", rekao je Mali novinarima u Pionirskom gradu.

Na uplatnicima za Infostan koje su dostavljene građanima je i stavka od 200 dinara za osiguranje domaćinstava, koja je neobavezujuća za korisnike usluga tog preduzeća.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je juče da skandal povodom dostavljanja računa Infostana sa iznosom za osiguranje koji ne predstavlja dug, još jedna potvrda neodgovornog odnosa javnih komunalnih preduzeća prema ličnim podacima građana.

Zaštitnik građana Beograda Katarina Žeželj je najavila da će sprovestie danas kontrolu rada Infostana u vezi sa neosnovanim fakturisanjem stavke osiguranja na septembarskim računima, i najkasnije za 24 sata dati preporuke iz svoje nadležnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.