Direktor Dojče banke: Ne treba nam pomoć države

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Dojče banke: Ne treba nam pomoć države

Direktor Dojče banke je dao nova uveravanja o snazi najveće nemačke banke čije akcije beleže znatan pad na berzi, i rekao da joj nije potrebna pomoć države.

"To nije tema za nas", rekao je direktor Džon Krajan, u izjavi za današnji Bild, odgovarajući na pitanje o mogućoj pomoći države.

"Ni jednog trenutka nisam tražio pomoć od kancelarke" Angele Merkel, dodao je Krajan koji se nalazi na čelu ovog bankarskog giganta od leta 2015. godine.

Deonice >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Dojče banke u ponedeljak su pale na najniži istorijski nivo na berzi u Frankfurtu kao reakcija na glasine da je država odbila da pruži bilo kakvu pomoć banci, kojoj SAD traže da plati rekordno visoku kaznu vezano za izdavanje rizičnih hipotekarnih kredita.

Akcije banke pale su 7,54 odsto na 10,55 evra, i na tom nivou su ostale i juče. Američki sudovi traže 14 milijardi dolara od Dojče banke u vezi starog spora u SAD vezanog za krizu rizičnih kredita. "Jasno je od početka da mi nećemo platiti tu sumu", rekao je šef banke za Bild.

Analitičari ocenjuju da će banka uspeti da smanji traženu sumu u SAD, ali ništa ne potvrđuje da će 5,5 milijardi dolara koje je banka izdvojila biti dovoljno da se isplati svih 8.000 pravnih sporova koji se u svetu vode protiv nje.

Zbog toga se na tržištima strahuje da će se banka dokapitalizovati, čime bi mogla da se razvodni vrednost njenih akcija.

Krajan je međutim naglasio da se "u ovom trenutku ne postavlja pitanje povećanje kapitala" .

"Imamo jasno manje rizika u našim računima nego ranije i imamo lagodnu količinu likvidnosti i resursa", rekao je on.

Posle gubitka od gotovo sedam milijardi evra 2015. godine, Dojče banka je krenula u veliko restrukturiranje kojim se predviđa zatvaranje 200 filijala u Nemačkoj do 2020. godine i ukidanje gotovo 9.000 radnih mesta širom sveta.

Akcije Dojče banke izgubile su više od polovine svoje vrednosti od početka godine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Direktor: Dojče banci nije potrebna pomoć države

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2016

Direktor Dojče banke je dao nova uveravanja o snazi najveće nemačke banke čije akcije beleže znatan pad na berzi, i rekao da joj nije potrebna pomoć države..."To nije tema za nas", rekao je direktor Džon Krajan, u izjavi za današnji Bild, odgovarajući na pitanje o mogućoj pomoći države..."Ni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.