Diners Club Beograd podneo zahtev za pokretanje stečaja

Izvor: N1 televizija, 22.Maj.2017, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diners Club Beograd podneo zahtev za pokretanje stečaja

Diners Club International Belgrade d.o.o. („DCIB“) je nadležnom sudu podneo zahtev za pokretanje stečajnog postupka, saopštava to preduzeće.

Razlog za podnošenje zahteva je prezaduženost DCIB-a, koja je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja od bivšeg menadžmenta, protiv kojeg su podnesene krivične prijave, dodaje se u saopštenju.

„Naime, nakon zaključenja transakcije i formalnog preuzimanja vlasništva od strane Erste Card Cluba >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << d.o.o. („ECC“), utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje i due dilligencea, a odnose se na utajene obaveze prema poveriocima te neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata. Iznos nepravilnosti u finansijskim izveštajima vrlo je značajan te dodatna ulaganja u sanaciju navedenih dugovanja ne bi bila ekonomski opravdana“.

Takođe, dodaje se da je u toku komunikacija s nadležnim telima, uključujući i Narodnu banku Srbije, kao i davaoca franšize, američku kompaniju Diners Club International kao razmatranje alternativnih rešenja koja bi omogućila nastavak poslovanja Diners Cluba u Srbiji.

Diners Club Srbija i Erste Card Club izvinjavaju se svim trgovcima i korisnicima Diners Club kartica zbog navedenih okolnosti, uzrokovanih zloupotrebama i nepravilnostima u poslovanju kompanije u prošlosti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diners Club zahtev za pokretanje stečaja

Izvor: Kamatica.com, 22.Maj.2017

Diners Club International Belgrade d.o.o. („DCIB“) s današnjim danom je nadležnom sudu podneo zahtev za pokretanje stečajnog postupka. Razlog podnošenja zahteva je prezaduženost DCIB-a, koja je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja od strane bivšeg menadžmenta, protiv...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.