Deutsche Bank očekuje minus od 6,2 mlijarde evra

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deutsche Bank očekuje minus od 6,2 mlijarde evra

BERLIN - Banka je objavila da namjerava otpisati 5,8 mlrd. evra kao posljedicu očekivanja visokih kapitalnih zahtjeva regulatora te očekivanja vezanih uz prodaju Postbanka i 20-odstotnog udjela u kineskom Hua Džia Banku

Nakon šta je bila prisiljena platiti golemu kaznu zbog namještanja referentne kamate libora, zajedno s nekoliko drugih banaka, Deutsche Bank zabilježiće u trećem kvartalu gubitak od 6,2 milijarde evra. Kako javlja BBC, banka je objavila da kani otpisati 5,8 >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mlrd. evra kao posljedicu očekivanja visokih kapitalnih zahtjeva regulatora te očekivanja vezanih uz prodaju Postbanka i 20-postotnog udjela u kineskom Hua Džia Banku.

Usto, s obzirom na to da vodi brojne sporove, za eventualne gubitke po toj osnovi izdvojiće dodatnih 1,2 mlrd. evra. Novi skandal u kojem se trenutačno koprca je istraga zbog sumnje da je sudjelovala u dogovaranju cijena na tržištu plemenitih metala – nedavno su je pokrenule švajcarske vlasti. Uprkos tome, iz banke nisu decidirano objavili da neće isplaćivati dividende, već će ih primjetno smanjiti ili možda odustati od njihove isplate.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.