Deripaska nudi 140.000 € za zakup Trstena

Izvor: B92, 06.Feb.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deripaska nudi 140.000 € za zakup Trstena

Podgorička firma "KPM Limited", koja se povezuje sa ruskim milijarderom Olegom Deripaskom, ponudila je 140 hiljada evra za jednogodišnji zakup plaže Trsteno.

Minimalna cena jednogodišnjeg zakupa jedne od najlepših plaža na crnogorskom primorju bila je 30 hiljada evra.

Kompanija "KPM Limited" i sa njom povezana firma "Overseas Assets Managment", koju takođe kontroliše Deripaska, vlasnici su zemljišnog kompleksa od 550.000 metara kvadratnih koji se prostire od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rta Platamuni do uvale Trsteno.

Osim "KPM Limiteda", ponudu je dostavila i budvanska kompanija "Altia Montenegro", koja je za zakup Trstena spremna da plati 110 hiljada evra, bez PDV-a.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, kompaniju "Altia Motenegro" osnovala je firma "Altia Limited", dok se kao osnivač "KPM Limited" vodi kompanija "Tangril Equites LTD" sa Britanskih devičanskih ostrva.

Plaža Trsteno jedina je na području kotorske Opštine za koju su dostavljene dve ponude, od njih 19, koliko se našlo na tenderu Morskog dobra. Za ostale plaže dostavljena je po jedna ponuda, dok za četiri nije bilo interesovanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.