DS: Vučićev režim narušava ugled Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vučićev režim narušava ugled Srbije

Demokratska stranka je zabrinuta zbog procene da režim Aleksandra Vučića neće prestati sa podrškom neformalnim bezbednosnim strukturama u pritisku na institucije, kršenju vladavine prava i ugrožavanju dostignutih rezultata Srbije na polju ljudskih prava, saopšteno je danas iz te stranke.

Kako je navedeno, DS izražava žaljenje zbog činjenice da je samovoljom neformalnih centara moći u bezbednosnim službama, a uz podršku i znanje vlasti, napravljena šteta ugledu Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i izazvana reakcija Visokog komesara UN za ljudska prava, koji je nakon prvih napada na instituciju zaštitnika građana dobio uveravanja Vlade da će pritisci i haranga prema ličnosti biti zaustavljeni i onemogućeni.

"Hajka" koja se organizovano vodi protiv Zaštitnika građana prikazuje na najbolji način karakter režima Aleksandra Vučića, jer ona pokazuje pritiske i na druge institucije u ovoj zemlji, tužilaštvo i policiju. Demokratska stranka od Vlade Republike Srbije zahteva prestanak ovakvog ponašanja, a ne, kako je to bilo do sada, još jednu teoriju zavere protiv premijera, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.