Cunozaki: Nedovoljno informacija o mogućnostima ulaganja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cunozaki: Nedovoljno informacija o mogućnostima ulaganja

SUBOTICA -

U Srbiji postoje dobri uslovi za strane investicije, ali japanske kompanije o tome nisu dovoljno informisane, rekao je danas u Subotici ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki.

On je ocenio da je za Srbiju od velike važnosti da potencijalnim ulagačima iz Japana pruži što više informacija, jer kada bi te kompanije bolje poznavale situaciju u našoj zemlji lakše bi se odlučivale da novac ulože >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << baš ovde.

Da japanske kompanije mogu u Srbiji da nađu svoju računicu najbolje dokazuju investicije firmi Japan tobako internešenel (Japan Tobacco International) i Panasonik u Senti, odnosno Svilajncu, naveo je Cunozaki.

Ambasador Japana i predstavnici četiri japanske kompanije (Japan Tobacco International, Mitsui, C.Itoh i Mitsubishi) razgovarali su danas u prostorijama Regionalne privredne komore u Subotici sa predstavnicima 50 firmi iz tog regiona.

Cilj susreta je bio da se, koristeći japanska iskustva, ukaže na mogućnosti daljeg investiranja u region i da privredna društva dobiju mogućnost da razgovaraju o eventualnoj saradnji sa pomenutim japanskim firmama, koje se nalaze među prvih deset najvećih kompanija u toj zemlji.

Subotica je odlično pozicionirana, zbog toga su neke nemačke i austrijske kompanije odlučile da baš tu ulože svoj novac, rekao je ambasador Japana.

RPK Subotica je pre nekoliko godina već organizovala susret direktora japanskih kompanija u Evropi, sa privrednicima iz regiona, istakao je predsednik Komore Slobodan Vojinović.

On je podsetio da je promet firmi iz regiona sa Japanom samo oko tri miliona dolara, i da je od ukupno 42 svetske kompanije koje su u poslednjih 7-8 godina došle u region, samo jedna iz Japana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.