Čokolend gradi tri hale u Paraćinu

Izvor: B92, 26.Maj.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čokolend" gradi tri hale u Paraćinu

Dok veliki broj firmi u Srbiji muku muči da preživi, fabrika čokoladnih proizvoda "Čokolend" od proletos je veliko gradilište.

Intenzivno se radi na proširenju proizvodnih pogona, a teška mehanizacija u fabričkom krugu uređuje interne saobraćajnice.

"Proizvodni kapaciteti ne samo da će biti prošireni, već i obogaćeni sa tri nova programa. Gradimo tri nove hale, površine 4.000 kvadrata, a investirali smo i u nove mašine, uvezene iz Nemačke. Već na jesen, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u novom prostoru, krećemo sa tri nove proizvodnje, a posao će dobiti sedamdesetak radnika", objašnjava Nenad Jovanović, od polovine januara novi većinski vlasnik "Čokolenda".

Inače, aktuelni radovi ne ometaju proizvodnju, pa sa fabričkih traka u trgovine svakodnevno odlazi kukuruzni tortilja čips - jedini proizvod ovakve vrste na Balkanu - ali i čokolada, kakao proizvodi i kremovi... Po rečima Gorana Jovanovića, rukovodioca kontrole kvaliteta, tek očekuju bolju poziciju na tržištu. Uz to, sa novim vlasnikom fabrika je dobila i novo rukovodstvo, a generalni direktor je Stanica Petrović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Čokolend“ gradi tri hale u Paraćinu

Izvor: Capital.ba, 27.Maj.2015, 07:50

PARAĆIN, Dok veliki broj firmi u Srbiji muku muči da preživi, fabrika čokoladnih proizvoda „Čokolend“ od proljetos je veliko gradilište. Intenzivno se radi na proširenju proizvodnih pogona, a teška mehanizacija u fabričkom krugu uređuje interne saobraćajnice. „Proizvodni kapaciteti ne...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.