Ćirić u Belgiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2011, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirić u Belgiji

BRISEL -

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić putuje u dvodnevnu posetu Kraljevini Belgiji, gde će danas i sutra sa zvaničnicima i privrednicima te zemlje razgovarati o jačanju privredne saradnje i unapređenju institucionalnih odnosa.

U okviru posete, ministar Ćirić razgovaraće sa ministrom ekonomije Regije Brisel Benua Serksom, kompanijama "Greenworks", "Delhaize Group", "Elecrtawinds", "Metes", "Puratos", "InBev", od kojih su neke već prisutne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i uspešno posluju na srpskom tržištu, kao i sa određenim brojem potencijalnih investitora i regionalnim agencijama za promociju izvoza, FIT (Flandrija) i Awex (Valonija).

Ćirić će učestvovati i na Otvorenim danima regiona Evrope, kome će prisustvovati i predstavnici Kragujevca, Niša i Vojvodine koji planiraju da otvore kancelarije u Briselu.

Belgija se trenutno nalazi na 18. mestu po visini direktnih investicija u Srbiju koje su u periodu od 2000. do 2010. godine iznosile oko 72 miliona dolara, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.