Chrome definitivno detronizirao Explorer

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Maj.2016, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome definitivno detronizirao Explorer

SAN FRANCISCO - Googleov internetski preglednik Chrome definitivno je detronizirao suparnički Microsoftov Internet Explorer i postao nesporni broj jedan na svjetskom tržištu, po podacima objavljenim u ponedjeljak.

Tvrtka Net Application, specijalizirana za takvu vrstu statistike, objavila je da je u travnju Chrome prvi put, za dlaku, pretekao Explorer. Po tim podacima, Chrome je osvojio 41,66 posto udjela na tržištu naspurot Explorerovih 41,35 posto.

Još u ožujku >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Chrome je zastajao četiri posto.

Druga tvtrka za procjenu tržišnog udjela, StatCounter, objavila je još 2012. da je Chrome nadmašio Explorer. Microsoft, međutim, nije priznao te rezultate navodeći razliku u metodologiji između Net Applictationa i StatCountera, tvrdeći da potonja kompanija favorizira Chrome, a podcjenjuje Explorer.

Danas, međutim, dominaciju Googleova preglednika priznaju obje statističke agencije.

Po statistici StatCountera za travanja 2016. razlika između dvaju preglednika još je veća: Chrome ima 60,47 posto tržišta, a Explorer samo 13, 25 posto. Čak je i Firefox s 15,62 posto nadmašio Microsoftov preglednik.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Google Chrome po prvi put pretekao Internet Explorer

Izvor: B92, 03.Maj.2016

Googleov browser Chrome definitivno je skinuo sa trona suparnički Microsoftov Internet Explorer i postao nesporni broj jedan na svetskom tržištu, po podacima objavljenim u ponedeljak...Kompanija Net Application, specijalizovana za takvu vrstu statistike, objavila je da je u aprilu Chrome prvi put,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.