Ceo region nema grožđa kao jedna Burgundija

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ceo region nema grožđa kao jedna Burgundija"

Beograd -- U celom regionu zajedno nema toliko hektara vinove loze koliko ima u jednoj Burgundiji.

Zbog toga je važno da zajedničkim nastupom pokušamo da osvajamo treće tržište, istakao je danas direktor makedonske vinarije Tikveš a.d. Igor Ilijevski.

Ilijevski je, u izjavi Tanjugu na Samitu 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope u Sarajevu, dodao da zajednički nastup ne treba i ne može da bude samo na vinu, kada je reč o toj oblasti, već da bi trebalo da uključi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i hranu, turizam i sve što to prati.

“Mi iz vinarije Tikveš prisutni smo, osim u regionu, na još 24 evropska tržišta. I zato, kada priča o regionu postane apsolvirana, ali ne i završena, tada moramo da idemo dalje da promovišemo svoje proizvode na trećem tržištu”, rekao je Ilievski.

Govoreći o Samitu 100 lidera Ilievski smatra da takve konferencije daju mogućnost da se prenosi različito iskustvo i da se zajednički prevazilaze barijere koje su zajedničke svima u regionu.

“Ovaj Samit 100 je takva platforma koja objedinjuje preduzetnike i političke lidere regiona na jednom mestu gde mogu da razgovaraju o regionalnoj saradnji, kako više da postignemo i kako da zajedno iskoračimo prema svetu s onim što može da ponudi region”, rekao je Ilievski.

On je dodao da zemlje Jugoistočne Evrope mogu svetskom tržištu da ponude autentične proizvode, jer još spadaju u mesto nedovoljno otkriveno na svetskoj mapi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.