Centar za demokratiju: Rad na crno u porastu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za demokratiju: Rad na crno u porastu

Fondacija "Centar za demokratiju" predstaviće danas predloge praktične politike - "Srbija bez rada na crno - unapređenje uloge inspekcija rada u suzbijanju neformalne zaposlenosti", s obzirom na to da je rad na crno u porastu od aprila 2012. godine.

Predlog je rezultat detaljne analize, ankete o stavovima inspektora rada o ulozi i mogućnostima inspekcija rada u suzbijanju rada na crno i saradanji sa drugim institucijama u pogledu smanjenja ove pojave i konsultativnih sastanaka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na kojima su učestvovali predstavnici Inspektorata za rad, sindikata, Unije poslodavaca Srbije, Međunarodne organizacije rada, nevladinih organizacija, kao i predstavnici akademske zajednice.

Prema anketi o radnoj snazi za drugi kvartal 2014. stopa neformalne zaposlenosti je iznosila 21,2 odsto, saopštila je ta Fondacija.

Nivo neprijavljnog rada je u porastu od aprila 2012. godine, kada je ova stopa iznosila 17 odsto.

Prema istraživanju "Građani za reformu inpekcija" 9,7 odsto ispitanika je imalo kontakt sa inspekcijom rada, dok je samo 9,83 odsto upoznato sa njenim radom.

Na skupu će govoriti generalni sekretar Fondacije "Centar za demokratiju" Nataša Vučković, profesor Univerziteta u Beogradu u penziji i autor predloga praktične politike Ksenija Petovar, predstavnik Međunarodne organizacije rada Jovan Protić i koordinator projekta i autor predloga praktične politike Milena Vujović.

Projekat "Efikasnija uloga inspekcija rada u suzbijanju rada na crno" podržava organizacija "Solidar Suis".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.