Cene nafte na najnižem nivou ove godine, različiti rezultati indeksa na Vol stritu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene nafte na najnižem nivou ove godine, različiti rezultati indeksa na Vol stritu

Indeksi na Vol stritu beleže danas različite rezultate, na drugim vodećim berzama završili su u minusu, dok su cene nafte pale na najniži nivo od početka godine.

Najbolje rezultate na Vol stritu ostvaruju tehnološke i zdravstvene kompanije, dok na vrednosti najviše gube akcije energetskih kompanija zbog rekordno niskih cena nafte.

Pred kraj trgovanja u SAD, indeks Dau Džons u crvenom je 0,2 odsto, Standard end pur 500 jedva je u minusu, dok je Nasdak porastao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 0,7 odsto.

Svi najznačajniji evropski indeksi završili su trgovanje u minusu. Nemački indeks DAX pao je 0,3 odsto, francuski CAC-40 u minusu je 0,4 odsto, dok je britanski FTSE 100 u crvenom 0,3 odsto.

I na azijskim berzama svi indeksi završili su dan u crvenom, osim šangajskog kompozitnog indeksa koji je porastao 0,5 odsto, posle odluke najšireg svetskog indeksa akcija MSCI da u svoju listu uključi kineske indekse.

Japanski Nikei 225 pao je 0,5 odsto, kao i južnokorejski Kospi, dok je hongkonški Hang Seng u crvenom 0,6 odsto. Sidnejski S&P/ASX 200 pao je 1,6 odsto.

Cene nafte danas nastavljaju da padaju pošto su juče dostigle najniži nivo od početka godine, usled očekivanja da će zalihe nafte nastaviti da nadmašuju tražnju. Cene nafte pale su za više od 20 odsto ove godine, navodi Asošiejted pres.

Prema podacima Blumberga, cena referentne američke nafte pala je za 2,0 odsto na 42,6 dolara po barelu, a nafta Brent za 2,5 odsto na 44,9 dolara po barelu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Katastrofa: Može li pasti još niže?

Izvor: B92, 22.Jun.2017, 08:42

Njujork -- Indeksi na Vol stritu beleže različite rezultate, na drugim vodećim berzama završili su u minusu, dok su cene nafte pale na najniži nivo od početka godine...Najbolje rezultate na Vol stritu ostvaruju tehnološke i zdravstvene kompanije, dok na vrednosti najviše gube akcije energetskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.