Cena zlata stabilna i tokom evropskog trgovanja

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Mar.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena zlata stabilna i tokom evropskog trgovanja

Cena zlata je tokom evropskog trgovanja ostala stabilna.

Investitori su usmerili svoju pažnju ka predstojećem sastanku ECB-a na kome će biti objavljeni detalji programa otkupa obveznica koji počinje ovog meseca. Indija najveći svetski kupac zlata pored Kine odlučila je da zbog trgovinskog deficita zadrži i dalje porez na uvoz zlata. Očekuje se da će uvoz tokom marta porasti sa februarskih 25 na čak 100 metričkih tona tokom marta kako su juveliri i trgovci zlatom >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << istrošili svoje zalihe u iščekivanju ukidanja ovog poreza. Tokom evropskog trgovanja cena ovog plemenitog metala cena zlata pala je 0.11%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodajne dok RSI ne pokazuje trend.Cena se kreće oko srdnje Bolindžer trake tako da je moguć nastavak sličnog kretanja. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška:1148.00

Primarni otpor: 1308.00

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1210.00 sa prvom metom na 1207.00 i drugom na 1205.00.

Alternativni scenario:Ukoliko se cena popne iznad 1211.00 onda je moguć rast na 1216.00

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodajne dok RSI ne pokazuje trend.Cena se kreće oko srdnje Bolindžer trake tako da je moguć nastavak sličnog kretanja.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.