Čakrabarti: EBRD veoma produktivan u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čakrabarti: EBRD veoma produktivan u Crnoj Gori

Protekle tri godine su bile veoma produktivne za Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, budući da je samo u tom periodu investirana polovina od ukupno 530 miliona evra EBRD-ovih dosadašnjih ulaganja u tu zemlju, izjavio je predsednik te institucije Suma Čakrabarti na sastanku sa crnogorskim zvaničnicima.

Čakrabarti, koji je danas i juče boravio u poseti Crnoj Gori, istakao je da je EBRD obezbedila stručnu pomoć za preko 550 crnogorskih malih i srednjih preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od kojih mnoge vode žene, i dodao da Banka pozdravlja predstojeće obnavljanje procesa privatizacije u toj zemlji, navodi se u saopštenju londonske banke dostavljenom Tanjugu.

Kako je naveo, EBRD ostaje posvećena promovisanju regionalne integracije kroz održavanje Investicionih samita zapadnog Balkana u sedištu banke u Londonu.

Predsednik EBRD-a se sastao sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i ministrima u crnogorskoj vladi, ali i sa predstavnicima poslovne i diplomatske zajednice.

"Crna Gora igra ključnu ulogu u regionu zapadnog Balkana i ima posebno mesto unutar EBRD-a", poručio je Čakrabarti.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović se zahvalio EBRD-u na pružanju podrške crnogorskoj ekonomiji u proteklim godinama, naročito u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture, i pozvao je banku da razmotri projekte koji su namenjeni prevazilaženju regionalnih razlika.

Premijer Milo Đukanović je izrazio zahvalnost povodom uloge EBRD-a u otvaranju i održavanju regionalnog dijaloga, poručujući da je podrška banke dobrodošla i u pružanju pomoći lokalnim kompanijama i podizanju standarda kvaliteta na lokalnom tržištu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor EBRD-a posetio Crnu Goru

Izvor: Beta, 29.Jul.2016, 00:20

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti boravio je u dvodnevnoj poseti Crnoj Gori u okviru turneje po Zapadnom Balkanu, saopštila je EBRD.Čakrabarti je ocenio u Podgorici da "Crna Gora ima posebnu ulogu na Zapadnom Balkanu i posebno mesto u okviru EBRD u celini, gde EBRD...

Nastavak na Beta...

Direktor Vodovoda: Novosadjani više neće piti svetu vodicu

Izvor: Beta, 29.Jul.2016

Novoimenovani direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada Gvozden Perković izjavio je danas da će prekinuti praksu osveštavanja vode iz gradskog vodovoda, koju je u poslednje dve godine sprovodilo prethodno rukovodstvo."U preduzeću smatramo ovu praksu neprimerenom i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.