Čadež najavio inicijativu za smanjenje naknade za korišćenje voda

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež najavio inicijativu za smanjenje naknade za korišćenje voda

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je danas da će pokrenuti inicijativu za smanjivanje naknade za korišćenje voda koja je u Srbiji znatno veća nego u regionu, saopštila je PKS.

Kako se navodi, on je prilikom posete kompaniji Koka Kola helenik Srbija kazao da će inicijativu PKS pokrenuti zajedno s tom kompanijom i drugim proizvođačima mineralnih voda, a tim smanjenjem će se povećati konkurentnost domaćih proizvoda.

"Ta naknada je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mnogo viša u Srbiji nego u zemljama u regionu i utiče na konkurentnost naših proizvoda i na drugim tržištima. Tu Komora mora da zauzme određeni stav zajedno s privredom i taj interes će PKS zastupati pred novom vladom", rekao je Čadež. Čadež je s generalnim direktorom kompanije Koka Kola Helenik Srbija Aleksandrom Ruževićem razgovarao o ovom pitanju, ali i o uključivanju kompanije u aktivnosti PKS na uvođenju dualnog sistema obrazovanja u Srbiji, dodaje se u saopštenju PKS.

"Koka Kola ima veliko iskustvo u toj oblasti, a PKS je dobila pozitivan odgovor da će se odeljenje za ljudske resurse Koka Kole aktivno uključit u kreiranje obrazovnih profila u stučnim školama", rekao je Čadež.

Čadež je dodao da je s Ruževićem razgovarao i o primeni principa cirkularne ekonomije i povećanju udela prerade otpada.

"Koka Kola je strateški važan partner srpske ekonomije i kompanija koja ne doprinosi samo poslovanju unutar jednog tržišta i ne upošljava samo direktno radnike već je oko 11.000 radnih mesta vezano za kompaniju indirektno kroz lanac dobavljača", rekao je Čadež.

Generalni direktor kompanije Aleksandar Ružević rekao je da Koka Kola sistem u Srbiji doprinosi 0,7 odsto BDP-a.

"Kao vodeća kompanija u proizvodnji bezalkoholnih pića, rastemo zajedno s tržištem i malo brže od njega. Prošla godina bila je za nas najuspešnija, rekordna u 50 godina našeg postojanja", rekao je Ružević.

Čadež je tom prilikom obišao i novootvoreni regionalni Centar za sokove u okviru kompanije, u koji je tokom 2015. godine investirano preko sedam miliona evra.

U kompaniji Koka Kola Helenik Srbija zaposleno je oko 1.200 ljudi, a direktna dodata vrednost koju Koka Kola sistem stvara iznosi 28 miliona evra, dok je indirektna dodata vrednost 224 miliona evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.