ČUDO NEVIĐENO Cigare su pojeftinile i to iz najboljeg mogućeg razloga

Izvor: 24sata, 26.Nov.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO NEVIĐENO Cigare su pojeftinile i to iz najboljeg mogućeg razloga

Pušači u Srbiji našli su se u čudu kada su videli da su u poslednjih par dana cene pojedinih marki cigareta snižene i do 30 dinara.

Direktor Centra za zaštitu potrošača "Forum" iz Niša Jovan Jovanović rekao je za Mondo da je ovo sniženje iznenadilo mnoge, jer su svi očekivali da će cene cigareta u Srbiji biti samo više, zato što su među najjnižima u regionu.

On kaže da je razlog za sniženje slaba prodaja!

U poslednjem Službenom glasniku >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << RS 127/2014 objavljene su nove, niže cene koje važe od 21. i 24. novembra.

Na to ukazuje i činjenica da su snižene samo cigarete "srednjeg ranga", odnosno one koje pušači u Srbiji najčešće kupuju.

U poslednjem Službenom glasniku RS 127/2014 objavljene su nove, niže cene koje važe od 21. i 24. novembra.

- Politika je bila da cigarete stalno treba da poskupljuju, a nikako da budu jeftinije. I zbog toga ovo sniženje sasvim očigledno ukazuje da je prodaja pala i da su proizvođači jednostavno morali da snize cene - kazao je Jovanović.

To nam je potrvdio i Mića, vlasnik jedne male radnje na Dorćolu koja, između ostalog, prodaje i cigarete.

On kaže da su se pušači koji kupuju kod njega zaista našli u čudu zbog povoljnijih cena, a da su najveći šok doživeli kada su pre par nedelja videli da je paklica "kamela" snižena sa 240 na 200 dinara, piše Mondo.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.