CG očekuje rekordan broj srpskih turista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2016, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG očekuje rekordan broj srpskih turista

Crna Gora ove godine očekuje rekordnih 400 hiljada turista iz Srbije. Šta će ove godine na Jadranu biti novo, predstavile su crnogorske turističke organizacije.

Od Durmitora, preko Skadarskog jezera i Lovćena, do primorja – Crna Gora ima šta da ponudi turistima. Među najposećenijima su svakako Budva, Bar, Boka Kotorska, a u okviru nje Herceg Novi, u kojem od celokupnog broja turista trećinu čine Srbi. Zato i ove godine spremaju atraktivne ponude.

"Pripremili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo osim tradicionalnog filmskog festivala nekada jugoslovensko i to 30. Jubilarni, gitar art letnji festival, dečiji karneval nešto novo forum žena u junu", rekla je Bojana Blagojević, direktorica TO "Herceg Novi".

Ove godine Crnogorci očekuju čak 400 hiljada gostija iz susedne Srbije. Poručuju da se noćenja mogu naći i za 10 evra, uz standardno dobru zabavu i lepo more.

"U Crnoj Gori je raznolika ponuda od primorja i povoljnih paket aranžmana do restorana i gastronomske ponude do samih zabava i festivala", naglasila je Ljiljana čukić, menadžer u Turističkojh organizaciji Crne Gore.

Još jedan, čini se ove godine posebno bitan faktor za odabir letovanja, jeste pitanje bezbednosti. Zbog terorističkih napada i sukoba, turiste je najpre izgubio Egipat, a zatim i Turska, koja je Srbima na drugom mestu najposećenijih država za letovanje. To bi moglo dodatno usmeriti naše turiste ka Jadranu.

Prednost Crne Gore je i što za kratko vreme možete obići celo primorje, putovati od jednog mesta do drugog, provoditi se do ranih jutarnjih sati, a ujutru otići u neko od mirnijih mesta. Kako crnogorci kažu – za svakog po nešto!

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.