Bugarska, Mađarska, Rumunjska i Slovačka grade zajednički plinovod

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska, Mađarska, Rumunjska i Slovačka grade zajednički plinovod

SOFIJA - Bugarska, Mađarska, Rumunjska i Slovačka su potpisale zajedničku deklaraciju kojom se podržava ideja da se te zemlje povežu plinskim prijenosnim sustavom.

Ideja je da se sagrade plinske interkonekcije koji bi povezali postojeću plinsku transportnu infrastrukturu, što bi značajno povećalo energetsku sigurnost sve četiri zemlje. Deklaracija je potpisana u Rigi, na 4. samitu Istočnog partnerstva koji je okupio čelnike Europske unije, zemalja Istočne i Jugoistočne >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Europe te zemalja Kaspijske regije. Iako se naziv Eastring ne pojavljuje u deklaraciji, ona se odnosi na taj projekt i inicijativu koju je pokrenula Slovačka radi diversifikacije opskrbe plinom u Europi.

 Taj bi projekt omogućio da se plin može transportirati od slovačko-ukrajinske do bugarsko-turske granice pa bi Bugarska mogla dobivati i plin sa Zapada i Sjevera Europe. Eastring bi se mogao priključiti i na moguće buduće plinsko čvorište u Turskoj pa bi se njime mogao transportirati i plin iz Kavkaske regije, javlja bugarski dnevnik 'Novinite'.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.