Brnabić: Otpuštanja gotova, sad samo penzionisanja

Izvor: Mondo, 10.Jan.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Otpuštanja gotova, sad samo penzionisanja

Racionalizacija javne uprave u smislu otpuštanja viška radnika je manje-više završen posao, rekla je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Ministarka je najavila da se u 2017. planira odliv još oko 5. 000 radnika u republičkim preduzećima.

Ona je, gostujući u Kažiprstu B92, rekla kako je otišlo oko 23.000 činovnika.

Brnabić ističe da ostaje problem u javnim preduzećima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojima taj posao nije gotov i gde radi 147.000 ljudi.

"U tim republičkim preduzećima je potrebna racionalizacija broja ljudi. Mislim da se u 2017. planira odliv još nekih dodatnih 5,000 radnika“, rekla je ministarka lokalne uprave i samouprave.

Prema njenim rečima, talas otpuštanja u javnoj upravi je završen, ali da je sada važno ostaviti kontrolu zapošljavanjem.

"U martu donosimo novu odluku o zapošljavanju da bi se zadržala kontrola. Neke lokalne samouprave su otišle dosta ispod planiranog broja, neke su ostale mnogo iznad. Zbog toga više neće biti linernog otpušanja“, rekla je ona.

Objasnila je da će se uvesti sistem po kome će neke opštine moći da uposle, a neke će morati da otpuste radnike, ali tako da finansijski efekat bude nula.

Brnabić je poručila je da opštine koje su bile profesionalne i koje su podnele teži teret reformi mogu da se opuste.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.