Brišu 100 poreza, a ne znaju šta s rupom u kasi

Izvor: B92, 25.Okt.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brišu 100 poreza, a ne znaju šta s rupom u kasi

Rumunski parlament usvojio je zakon kojim se ukida više od 100 manjih poreza, što će godišnje koštati budžet 1,6 milijardi leja (387,4 miliona dolara).

Najnovijim zakonom se ukida mnoštvo malih nameta, kao što su taksa za registraciju privrednih subjekata, naknada za izdavanje privremenog pasoša, ekološka taksa za registraciju vozila, i niz dugih poreza.

Zakon je, kako navodi Rojters, usvojen bez procene njegovih efekata, a zakonodavci nisu precizirali kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će finansirati pomenutu meru.

Evropska komisija i Međunarodni monetarni fond su u više navrata upozorili da će budžetski deficit Rumunije naredne godine premašiti limit EU od 3 odsto BDP-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rumunija ukinula 100 poreza

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2016

BUKUREŠT - Rumunski parlament usvojio je danas zakon kojim se ukida više od 100 manjih poreza, što će godišnje koštati budžet 1,6 milijardi leja (387,4 miliona dolara), javlja agencija Rojters...Najnovijim zakonom se ukida mnoštvo malih nameta, kao što su taksa za registraciju privrednih subjekata,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.