Brankov most vapi, čeka rekonstrukciju

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankov most vapi, čeka rekonstrukciju

Sanacija saobraćajnice na Brankovom mostu očekije se tek s početka sledeće godine. Pešačka staza biće zatvorena do potpune rekonstrukcije.

Bicfiklistički lift na Brankovom mostu biće popravljen u toku sledeće nedelje, dok će rekonstrukcija pešačke staze, koja je već dve godine zatvorena, ali i čitave saobraćajnice, morati, međutim, da sačeka sledeću godinu, pišu Večernje novosti.

Iako je lift star svega deset godina, već treći put u 2015. je van >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcije. Biciklisti koji ga redovno koriste moraće da sačekaju još nekoliko dana da bi se osposobio.

Beograđani su u više navrata negodovali zbog odlaganja radova, jer Brankov most koristi veliki broj pešaka i biciklista. Tako su na tablama o zabrani kretanja ispisivali poruke "Dokle više" i "Vratite nam trotoar".

“Naručili smo deo koji se pokvario i čim stigne radnici će ga ugraditi i popraviti lift”, kaže Darko Glavaš, direktor "Beokom" servisa.

Kako kaže, taj posao bi trebalo da bude završen u narednih nekoliko dana i da očekiju da će već sledećeg vikenda moći da se koristi.

To, međutim, neće u velikoj meri poboljšati stanje jedne od najprometnijih saobraćajnica koja spaja dve obale Save. Naime, pešačka staza je zbog bezbednosti zatvorena još 2013. godine, a most, ako se ne računaju sitne popravke i farbanje ograde, nije rekonstruisan 25 godina.

“Kada su stručnjaci, prošle godine, pregledali stanje mosta, utvrdili su da je potkonstrukcija dosta oštećena”, objašnjava Glavaš.

“Stazu, zato, ne možemo pustiti u rad, jer je pitanje da li može da izdrži opterećenje”, ističe on.

Sanacija mosta će, nažalost, morati da sačeka neka bolja vremena, jer za rekonstrukciju trenutno nema para u budžetu.

“To je ozbiljan posao koji zahteva dosta novca i vremena”, tvrdi Glavaš. Kako kaže, nije izvesno da će pre početka sledeće godine uspeti da obezbede resurse za rekonstrukciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.