Blokirani računi tri javna preduzeća u Novom Pazaru

Izvor: RTS, 27.Mar.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirani računi tri javna preduzeća u Novom Pazaru

Računi tri od šest novopazarskih javnih preduzeća su blokirani za iznos od oko 131 miliona dinara (1,1 milion evra), pokazuju podaci Narodne banke Srbije.
U najtežoj situaciji je Direkcija za izgradnju grada čiji tekući račun je u neprekidnoj blokadi od 25. septembra 2012. godine i to za iznos od skoro 103,8 miliona dinara, prenosi Beta.
Račun Zavoda za urbanizam blokiran je još duže, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 25. marta 2012. godine, a poverioci od tog javnog preduzeća žele prinudno da naplate 18,8 miliona dinara.
NBS je Zavodu za urbanizam početkom avgusta prošle godine uvela zabranu prenosa sredstava, čime mu je onemogućeno da raspolaže svojim novcem na bilo kom računu u bankama.
U blokadi je i račun Javnog preduzeća za informisanje - Regionalna radio-televizija Novi Pazar i to za skoro 8,5 miliona dinara, a po Zakonu o javnom informisanju, taj medij moraće da se privatizuje do kraja juna ove godine.
Od početka marta ove godine računi "Gradske čistoće" i "Vodovoda i kanalizacije" nisu blokirani, pa ta preduzeća obavljaju svoj platni promet bez ikakvih poteškoća, dok je "Gradska toplana" blokadu skinula početkom godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.