Blago Ircima: Oni na račun od 1.700 dinara za hranu plate porez 10 dinara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blago Ircima: Oni na račun od 1.700 dinara za hranu plate porez 10 dinara!

- Zbog ovakvih stvari i idem u Irsku - samo je jedan od komentara

Fotografija fiskalnog računa iz Irske koja se pojavila na Fejbuku u kratkom vremenskom roku je izazvala lavinu komentara i rasprave o poreskim razlikama u Hrvatskoj i Irskoj.

Na računu se vidi 18 artikala, a na celi račun je plaćen porez od samo 0.07 evra (za plastičnu kesu). Ukupni račun je iznosio 13.66 evra.

Irska je oslobodila plaćanja poreza na hranu svoje građane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
– Ovo je račun iz supermarketa u Irskoj. Na iznos od 13.66 evro jedini porez iznosi 0.07 evro, i to na plastičnu kesu – stoji u opisu fotografije koja je u kratkom vremenu izazvala lavinu komentara.

– Zbog ovakvih stvari i idem u Irsku – samo je jedan od komentara.

Poređenja radi u Srbiji PDV iznosi 20 posto. Da je kod nas kao u Irskoj, na račun od 13.66 evra (1700 dinara) platili biste porez 0.07 evra, odnsno, 10 dinara!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.