Biznis forum srpskih i čeških privrednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2011, 06:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznis forum srpskih i čeških privrednika

BEOGRAD -

Privredna komora Srbije (PKS) organizuje Biznis forum srpskih i čeških privrednika, saopštila je PKS.

Privredna delegacija Češke, u organizaciji Regionalne privredne komore Olomouca, kao i Ambasade Češke Republike u Beogradu, boravi u Srbiji na osmom Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine "Ecofair".

Dosadašnja saradnja Srbije i Češke u oblasti zaštite životne sredine obostrano se ocenjuje kao uspešna.

Ovaj sektor imao je prioritetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesto u okviru programa češke razvojne pomoći za period do 2010. godine, a očekuje se i uspešna realizacija projekata planiranih do 2013. godine.

Biznis forum srpskih i čeških privrednika otvoriće potpredsednik PKS Mihailo Vesović, ambasadorka Češke u Srbiji Hana Hubačkova i direktorka Regionalne privredne komore Olomouc Eva Stahova.

Ukupna robna razmena Srbije i Češke u 2010. godini iznosila je 470,4 miliona dolara, a Češka je zauzela 19. mesto na listi spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

Učešće izvoza u Češku u ukupnom izvozu Srbije iznosi 1,5 odsto, a učešće uvoza iz Češke u ukupnom uvozu Srbije 1,9 procenata.

Kupoprodajni odnosi i dalje dominiraju u našim ekonomskim odnosima, pa će na poslovnom forumu biti razmatrane i mogućnosti dugoročne proizvodne saradnje, jer je to preduslov za brži i stabilan razvoj privrednih odnosa dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.