Biće najmoderniji tunel, serpentine u istoriju

Izvor: B92, 17.Avg.2017, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće najmoderniji tunel, serpentine u istoriju

Bajina Bašta -- Opština Bajina Bašta objavila je tender za idejni projekat, šlan detaljne regulacije i 3D model vizuelizacije budućeg tunela ispod brda Kadinjača.

Tunel, koji će se nalaziti na međi Bajine Bašte i Užica, trebalo bi da skrati put između dva grada za šest kilometara, vremenski za 15-20 minuta pošto je projektovana brzina prolaska vozila kroz ovaj objekat 80 kilometara na čas.

Njime će se izbeći i niz rizičnih lakat krivina ispod Kadinjače >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje snegovi znaju da učine teško prohodnim.

Procenjena vrednost posla za koji je raspisan tender je 48.688.423 dinara bez PDV-a, s tim što su Bajina Bašta i Užice nedavno od Ministarstva privrede za ovu namenu dobili 40 miliona dinara.

"Projektant će biti dužan da uradi sve neophodne studije, analize, elaborate i druge neophodne ali i poželjne akte, kako bismo imali preduslove za pregovore sa zainteresovanim investitorima za gradnju najmorednijeg tunela u Srbiji", kaže koordinator projekta Ivan Marković iz Opštinske uprave Bajina Bašta.

On napominje da će tunel ispod Kadinjače biti projektovan po evropskim direktivama i nemačkim modelima gradnje ovakvih objekata. Najbolji ponuđač na tenderu biće izabran do 30. septembra a rok za dostavu projekta je godinu dana.

Tunel će biti dug 1.344 metra i uz njega bi se gradila dva mosta – jedan dužine 225, drugi 62 metra. Ulaz u iz pravca Bajine Bašte, računajući i pristupni put, bio bi u ataru sela Zaglavak, dok bi izlaz bio u Volujačkom polju na teritoriji Užica.

Prolaz ispod brda mimoići će deo brda na kome se nalazi spomen-kompleks posvećen borcima Radničkog bataljona

Generalni projekat tunela sa 130.000 evra finansirala je Kancelarija Evropske unije u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Idejni projekat budućeg tunela ispod brda Kadinjača

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2017

Opština Bajina Bašta objavila je tender za idejni projekat, plan detaljne regulacije i 3D model vizuelizacije budućeg tunela ispod brda Kadinjača...Tunel, koji će se nalaziti na međi Bajine Bašte i Užica, trebalo bi da skrati put između dva grada, a njime će se izbeći i niz rizičnih krivina...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.