Bez iznenađenja, investitori izbegavaju rizik

Izvor: B92, 30.Maj.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez iznenađenja, investitori izbegavaju rizik

London -- Evropske akcije stabilizovale su se uz mršavo trgovanje u ponedeljak ujutro, u svetlu najava da će mnogo pre a ne kasnije doći do povećanja kamatnih stopa u SAD

To je navelo investitore da izbegavaju velike rizike.

Predsednica američkih Federalnih rezervi (Fed), DŽenet Jelen, izjavila je u petak da bi centralna banka trebalo da podigne kamatne stope "narednih meseci" ako privreda bude rasla očekivanim trempom generišući i dalje nova radna mesta, potvrdivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izglede za povećanje kamata u junu ili julu, porenosi agencija Rojters.

Indeks najlikvidnijih akcija evrozone, Euro STOXX 50 stagnirao je jutros, dok je nemački DAX ojačao 0,07 odsto, a francuski KAK pao za 0,1 procenat.

Slab obim trgovanja je bio očekivan pošto su Londonska i NJujorška berza zatvorene zbog praznika Memorijal dej (sećanje na ratne veterane).

Holandski poštanski operater PostNL porastao je za 5,0 odsto nakon što je propao pokušaj njegovog belgijskog rivala BPosta da preuzme kompaniju. Te dve firme su saopštile u petak uveče da su razgovarale o prijateljskoj javnoj ponudi BPosta za otkup svih akcija PostNL-a, ali da na kraju nisu uspele da se dogovore o uslovima sporazuma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.